Nasza Kobieca Strefa…

zdrowie naszych dzieci
T#564093
Facebook
Reklama

Anna poziom 3
#8256915 02.03.2025 17:05:05
My w okresie zimowo-wiosennym często mamy różnego typu infekcje dróg oddechowych. Czasami jest to tylko przeziębienie z katrem i kaszlem, czasami niestety poważniejsze sprawy jak zapalenie oskrzeli czy nawet płuc. Zawsze ratujemy sie wtedy inhalacjami - przy przeziębieniu - wystarcza sól fizjologiczna, przy powazniejszych sprawach leki do inhalacji przepisuje lekarz. Poza samymi lekami ważny jest też dobry inhalator. Teraz mamy PulmoCare Apteo - który nadaje się do inhalacji i górnych i dolnych dróg oddechowych, bo ma 4 tryby pracy (czyli 4 rózne wielkości cząstek na które rozbijany jest lek - im mniejsze cząstki tym głębiej trafiają, te najmniejsze są idealne do inhalacji przy problemach z płucami). Druga sprawa może pracować w trybie ciągłym, więc po umyciu maseczki i nebulizatora bez odczekiwania może się inhalować kolejna osoba (a wiadomo, że często cała rodzina chora).
wrobel
#8316863 25.09.2025 19:15:13
Pamiętajcie, że psychika również ma duży wpływ na życie.
Alqpwq poziom 3
#8333328 24.11.2025 10:45:14
Coraz częściej odczuwam zmęczenie oczu i zamglenie wzroku, dlatego chcę sprawdzić, czy leczenie pomoże przywrócić komfort widzenia.

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI. DARMOWA REJESTRACJA

przyciągnęła moją uwagę możliwością operacji w ramach NFZ i nowoczesnymi metodami leczenia. Ktoś korzystał i może opisać przebieg wizyty i samego zabiegu?
jessyca81
#8356481 02.03.2026 10:29:43
Ostatnio natrafiłam na ciekawą rozmowę pt. „Gdzie NFZ nie może, tam prywaciarza wyślę – Rozmawiamy z Piotrem Sochanem” i wiele poruszonych tam kwestii bardzo mi pasuje do realiów opieki zdrowotnej naszych dzieci – szczególnie kiedy potrzebna jest szybka diagnostyka czy specjalistyczna konsultacja. Link do artykułu, jeśli ktoś chce przeczytać:

TYLKO ZAREJESTROWANI I ZALOGOWANI UŻYTKOWNICY WIDZĄ LINKI. DARMOWA REJESTRACJA

Z jednej strony fajnie, że mamy NFZ i pewne rzeczy są refundowane, ale z drugiej – jak termin do specjalisty jest za pół roku, to człowiek nie ma wyjścia i musi szukać prywatnie, żeby nie tracić czasu. A przy dzieciach to szczególnie ważne…
zdrowie naszych dzieci
T#564093
Facebook
Aby pisać na forum musisz się zalogować !!!
rss · kontakt · załóż własne forum · TestHub.pl · korzystasz z forum? wesprzyj projekt!